BILLIGERE FLYREISER, JA TAKK!

Når jeg for noen dager siden måtte fylle ut en visumssøknad som krevde at jeg gjorde rede for alle mine reiser de siste 10 årene, skjønte jeg at jeg kunne hatt flere hus hadde pengene som har gått i billetter blitt investert i boliger. Allikevel er det ingen av de flybillettene jeg ville vært foruten, så jeg er fornøyd med at en av mine største utgiftsposter er nettopp flybilletter.

Jeg har allikevel funnet noen triks som gjøre det enklere å finne billigere flybilletter, og også gir deg billetter til redusert pris. For noen uker siden måtte jeg bestille en kostbar reise dagen før jeg måtte fly og oppdaget for eksempel; at om jeg snudde meg rundt samme dag var faktisk billetten mye billigere enn de kommende dagene eller uken etter.

Dette er lurt:

  • Unngå helger. Er du litt fleksibel med ferieuken din anbefaler jeg å reise på en tirsdag eller onsdag. Dagene midt i uken har ofte en mer fleksibel pris.
  • Har du ikke barn og kan reise utenfor skoleferier anbefaler jeg dette på det sterkeste. Billettpriser går til himmels i skoleferier.
  • Få deg bonuskort med de flyselskapene du reiser hyppigst med. Både SAS og Norwegian har bonusprogrammer, og får du nok poeng har du plutselig en del gratis flybilletter på lur. Husk at du får SAS poeng når du flyr med deres samarbeidspartnere. Jeg har for eksempel fått masse poeng fordi jeg har flydd mye med Singapore Airlines, noe som har gitt meg mange gratis avganger med SAS og deres samarbeidspartnere.
  • De fleste flyselskaper har bonusprogrammer, så husk å starte et medlemskap om du tror du kommer til å fly med dem igjen. Det skal være gratis å starte slike medlemskaper.
  • For å finne den billigste billetten til ønsket destinasjon går jeg alltid inn på sider som skyscanner.no, finn.no eller momondo.com. Her kan jeg se hvilke selskaper som har billigst billetter, samt om dagene før eller etter ønsket dato er billigere.
  • Jeg bestiller aldri gjennom disse sidene, men de gir meg en indikasjon på hvilket flyselskap som operer med billigste billetter. Grunnen til dette er at om det er mange mellomlandinger på strekningen tar søkemontorene sjelden ansvar for forsinkelser etc.
  • Følg selvfølgelig alle flyselskaper du hyppig reiser med på instagram og abonner på nyhetsbrev så du alltid får med deg billettsalg.

Lykke til!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *