GI DRØMMEN EN SJANSE

I det siste har jeg fått endel spørsmål fra følgere og gjennom LinkedIn angående karriere tips og råd. Det skal sies at det klemmer hjerte mitt litt, for jeg har aldri tenkt at noen ville ha råd fra en som til tider har valgt en så utradisjonell og utenfor boksen vei som meg. Så jeg tenkte jeg kanskje kunne legge ut noen tips hver mandag – som inspo til å starte arbeidsuken på rett fot eller hæl?!

Noe av det som gjør meg uendelig trist er når venner eller mennesker jeg møter klager til meg over jobben sin og yrke sitt. At de ikke trives, at det bare er for å ha til hus, bil og regningene. Alle hører vel hvor trist det høres ut?! Først og fremst om du har det slik eller tenker å ta en utdanning for å ha en jobb som kun gir deg dette; anbefaler jeg deg på det sterkeste å stoppe opp. Og tenke deg godt om..

Hvorfor ta til takke med ok, når du kan jobbe for drømmen din. Det skal være gøy og inspirerende å gå på jobb. Jeg lover at jeg aldri aldri har en kjedelig dag med jobben min. Selvfølgelig er det ikke kjempegøy når vekkerklokken er på 4:30 for en fotoshoot og jeg er ferdig med å pakke stylingen i x antall kofferter ved midnatt, men det er verdt det når jeg kjenner adrenalinet jeg får av å style en shoot eller kampanje. Selvfølgelig må jeg også gjøre kjipe reiseregninger og regnskap/budsjetter som er ganske tørt for en kreativ sjel, men for meg har lykken alltid vært at ingen dager er like i jobben min.

Det jeg har skjønt ofte skjer når man velger en annen retning enn drømmen er at man er redd for å ikke tjene nok, ikke ta et fornuftig fremtids valg eller er redd for hva andre skal si..etc. Altså redsel stopper en. Jeg har tatt mange risker. Mange som både venner og famile har tenkt har vært litt crazy. Og selv om jeg er ganske uredd, er jeg en kontroll freak og perfeksjonist, så jeg vil selvfølgelig ikke mislykkes. Men om valget står mellom å tenke at What if?, så vet jeg at jeg må ta sjansen. Og gi det et helhjertet go. Faller jeg, så faller jeg. Livet er så innmari kort, så derfor anbefaler jeg alltid alle som spør om råd; Gi drømmen din en sikkelig sjanse. Og selv om familie, eller samfunnet kanskje har en ide om hva du skal bli eller være. Drit i det! Du MÅ aldri leve en annens drøm, du skal leve din. Det er ikke alltid lett, spesielt ikke i en startfase enten du skal starte opp en business selv, skriver x antall jobbsøknader uten å få svar, eller ringer bedriften du vil jobbe for så mange ganger at resepsjonisten kjenner igjen stemmen din…

Jeg kan med hånden på hjerte si at det sjelden er en vei uten svette, tårer og blodslit å jobbe mot drømmen eller drømmejobben sin, men det er verdt det for kropp og sjel.  Verken ens fysiske eller mentale helse og ens generelle trivsel vil noen gang takke en  for et liv i en kontorstol, for en jobb som betaler regningene. Så get kom deg ut av komfortsonen å bli inspirert!!

Litt mer konkrete tips for å finne din retning neste mandag!

Ha en herlig uke <3

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *