SMARTE PAKKETIPS

Jeg kan dessverre ikke skryte på meg at jeg er hun som reiser på ferie med kun håndbagasje. I wish! Allikevel er jeg blitt ganske dreven i å klare å lukke kofferten enten jeg skal på Fashion Week, eller være på reise i noen måneder. Det er noen enkle triks som gjør pakkeprosessen og risken for overvekt litt mindre. Her er mine;

Vakumposer

Disse posene er geniale og de kommer i ulike størrelser. Jeg fant mine hos Clas Ohlson. Du legger de rullede (Viktig: rullede plagg tar allerede mindre plass) plaggene inn i posene og skviser luften ut, og vips har du ekstremt flate klær, og mer plass i kofferten. Vakumposer gir deg også et bedre system i kofferten; en vakumpose for topper, en for underdeler etc.

Style antrekkene

Skriv en liste over hvilke antrekk du trenger. For eksempel; 2 x middager, en kveld på byen, dag på beach club´en, jente brunch, og et antrekk for shopping dagen ++. Legg plaggene utover sengen, og style dem til de ulike anledningene. På denne måten unngår du å pakke for mye, og du ser samtidig hvor du kan bruke en jakke, et par bukser, eller et par hæler flere ganger.

Sjekk værmeldingen

Jeg har nok av ganger pakket kofferten til en idyllisk sommerhelg, når jeg heller burde pakket støvler og regntøy. Husk derfor å sjekke værmeldingen, så du kan tilpasse kofferten temperatur og vær.

Reiseantrekk

Plagg som er store og uhemslige må bli reiseplagg. Bretter du ullkåpen inn i kofferten har du plutselig ikke plass til noe annet. Så reis alltid i de største og mest bulkete plaggene.

Toalettsaker

Her kan du spare uendelige med plass om du pakker i reisestørrelser. De fleste merker har reisestørrelse alternativer for både hudkremen, sjampoen, og til og med tørrsjampoen. Om produktene du bruker ikke finnes i reisestørrelser, kan du kjøpe tomme beholdere i reisestørrelser på de fleste parfymerier eller apoteker etc.

System

System i kofferten er spesielt viktig om du har mange stopp. Pakker du i vakumposer er mye av problemet løst. Husk også å pakke sko i individuelle skoposer, samt undertøy i en egen pose.

Farger

Skal du få mange antrekk ut av få plagg er det viktig å holde seg til basefarger når du styler og pakker kofferten. Det anbefales derfor å holde seg til en blanding av lyse toner, sorte eller mørkeblå plagg, samt plagg i naturtoner.

Praktisk

Du vil ikke bare pakke strykefrie klær til ferien, så en håndsteamer er et must. Denne tar liten plass i kofferten, og kan kjøpes på jernvarehandelen, eller steder hvor du kjøper husholdningselektronikk. For å være på den sikre siden pakker jeg alltid hverdagssminken og et antrekk i håndbagasjen i tilfelle bagasjen skulle komme bort. Dette skjer dessverre, og det verste er å ikke kunne ta på seg rene klær etter en lang flytur.

Produkt krediteringer:

Nøytral bluse fra Rails, kr 1599.

Koffert fra By Malene Birger, kr 4499.

Hårprodukter i reisestørrelser fra Oribe/Net-a-porter, kr 1542.

Kåpe fra Zara, kr 1295.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *