LIVREDD FOR Å MISTE DET FINESTE JEG VET…

Havet betyr alt for meg; når alt annet rundt meg er kaos er havet alltid mitt Zen. Jeg har alltid bodd nærme havet og havet har ikke bare gitt meg enorm glede og lykkerus det har også latt meg sitte i havgapet og tømme meg for tårer og tanker på livets tøffere dager. Havet gir meg så mye og tar liksom vare på meg, så nå er det min tur til å ta vare på havet. For jeg er livredd for at elementet som holder meg i vater skal forsvinne, hva om jeg en dag aldri får se den vakre blåfargen igjen..Hva om jeg mister det gjennomsiktige vannet som jeg stuper uti hver morgen. Da mister jeg litt av det som gjør meg meg.. Jeg vet det er enkelt å snu seg rundt å tenke men dette får verdens ledere ta seg av, disse klimaendringene. Men det brenner bokstavelig på dass, så i 2019 gav jeg meg selv som mål og bli bedre mot havet og planeten, som gir meg så uendelig mye glede. For hvor enn patetisk det kan høres ut så er det et morgenbad i havet, vakre solnedganger, en surfetur og det å ta inn en sinnsyk naturopplevelse et eller annet sted på denne planeten som gir meg gledesrus. Jeg har alltid prioritert dette over fancy middager, dyre vesker og sko eller designer møbler.. Hjerte mitt blir ikke fult av slike ting.. Men jeg er ikke feilfri og jeg gjør ting i farten uten å tenke. Så selv om jeg har holdt foredrag om hvordan vi kan redde havet, har jeg også blitt kjeftet på i sosialemedier for take-away kopper etc. Og takk for de som tør gjøre det – minner meg på når jeg er lat at jeg alltid må husk ta med koppen min.

Så jeg sier ikke at jeg er perfekt, men jeg tror vi alle skjønner at skadene som vi gjør gjennom utslipp og plastikk bruk ikke kan bli tatt tilbake de lager sår i vår egen bakgård, og snart er det plastikk og ikke krystallklart vann vi hopper uti.

Her er noen lette endringer som kan hjelpe og som jeg håper du kan hjelpe meg med..

  • Om du kjøper kaffe ute hver dag. Stop it, eller ta med kopp. Jeg har siden 2019 kanskje kjøpt 2 kaffer på kafé. Jeg tenkte når jeg først må huske å ta med kopp så blir det fort at jeg glemmer det i morgen kaoset. så lager heller kaffe hjemme så sparer jeg de kronene også. Men har en super lekker ta med kopp og det finnes utallige.
  • Ikke kjøp flaskevann. Om du må kjøpe vann ute kjøp på glassflaske. Har allerede laget vaser av noen av de kule glass vannflaskene jeg har kjøpt. Gjenbruk er gull.
  • Om du skal sole deg og bade i sjøen. Sjekk for all del at solkremene ikke inneholder gifter som kan skade havet. De fleste er nemlig skadelig for alle havets mekanismer. Merker som Rudolph Care og Biotherm er merker som er bevisst på dette og har solkrem som ikke skader havet.
  • Plukk søppel. Ja, du tenker kanskje hvorfor skal jeg plukke opp etter andre? Ja her må vi bare ta skippertak. Om du ser søppel i naturen, bær det til nærmeste søppeldunk.
  • Jeg vet jeg jobber i en bransje hvor vi inspirere til en kjøpskultur, så jeg skal ikke tøffe meg å hive sten i glasshus, men jeg kan si at de siste året har jeg kjøpt minimalt med klær og ting.Jeg kjøper heller få ting men kvalitet. Jeg ønsker meg heller ting en stund – slik at det ikke blir ett bomkjøp når jeg først kjøper det.
  • Jeg er bevisst på merker som gjør noe for havet. Det føles godt å jogge på stranden i Adidas for skoene er laget av plastikkrester som Adidas har plukket opp fra havet.  Merker som gjør slike ting kan jeg digge og heie på!!

Og til slutt om du vil gjøre din del for å redde det vi kan, sjekk ut instagrammen til en dame som tar pusten fra meg med sitt engasjement og det hun og hennes lille familie gjør for å redde denne planeten er bare helt fantastisk.. Jeg er så glad det finnes slike som Hanna @thegreenlight_collective <3

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *